3. Epost i din valda app

Nu när du har en fungerande hemsida är det dags att fixa så att du kan använda din epost, namn@dindomän.se i din valda epost app. På Mac och Iphone är det Mail, på windows är det outlook. Konfigurationen på de alla möjliga programmen är i princip samma.

Allt detta sker i webbhotell kontrollpanelen. Du hittar inloggningsuppgifterna i din mejl med ämnet "Kom igång med ditt webbhotell".

1. skapa kontot

2. För Mail appen

3. För Outlook appen

På Mac i Mail appen är det:

Mail > Lägg till konto.. > Annat Mail-konto > Fortsätt.

Namn: Ditt namn (Robin Janson).

E-postadress: din e-postaddress (namn@dindomän.se)

Men först behöver du skapa en e-post. Så här gör du.

Du kan skapa en ny e-post här https://webbhotell.hostup.se/apps/useradd

Username är det namn du vill att e-posten ska ha, alltså namn@dindomän.se. Välj sedan ett riktigt bra lösenord, eller generera ett slumpmässigt lösenord.

I mitt exempel valde jag Username: info och får därför e-posten info@dindomän.se

Under General Service Configuration rekommenderar jag att du tar bort allt utan Email. Sedan är det bara att trycka på Add User

Mer information om vilken mejlserver, portar och annat du ska använda hittar du här https://webbhotell.hostup.se/apps/setup