1. Skaffa SSL Certifikat

Allt detta sker i webbhotell kontrollpanelen. Du hittar inloggningsuppgifterna i din mejl med ämnet ”Kom igång med ditt webbhotell”.

För att du ska besöka din hemsida via https och inte få fel som ”Forbidden You don’t have permission to access this resource” behöver du ett SSL certifikat. Ett bra sådant är Let’s encrypt SSL.

Observera att om du precis har köpt en domän eller bytt namnservrar behöver du vänta 1-2 timmar innan Let’s Encrypt kan skapa ett SSL certifikat.

______________________________

Det första du behöver göra att att navigera till Web > SSL Certificates. Alternativt kan du bara söka efter SSL och allt annat du letar efter via sökrutan.

Du bör se något liknande.

1. Tryck på Add Hostname för att lägga till ett WildCard SSL certfikat.
(Om du har flera domäner välj de domäner du vill att SSL Certifikatet ska vara gilltigt för och tryck på Add Hostname för samtliga domäner.)

2. Acceptera Let’s Encrypt användarvilkor.

3. Tryck på Generate & Install.

Nu har du installerat ett Wildcard SSL certifikat som gäller på alla underdomäner och hela domänen. Certifikatet kommer att förnyas automatiskt så det är inget du behöver oroa dig för.

Det kommer ta ungefär 2 minuter innan du kan besöka din hemsida via https