Nyregistrering av domännamn

Att registrera ditt nya domännamn hos oss är enkelt och smidigt. Följ dessa steg för att registrera ditt önskade domännamn idag.

Att registrera ditt nya domännamn hos oss är enkelt och smidigt. Följ dessa steg för att registrera ditt önskade domännamn idag.

1. Sök efter tillgängliga domäner

• Besök vår söksida för domäner.
  • Skriv in det önskade domännamnet i sökfältet högst upp och klicka på sökikonen.
Skärmdump för domän söksidan på https://hostup.se/doman

2. Välj ditt domännamn

• Om ditt önskade domännamn är tillgängligt, kommer det att visas på nästa sida.
  • Klicka på ”Registrera” bredvid önskat namn och sedan på ”Beställ valda domäner” längst ner till höger.
Skärmdump för https://min.hostup.se/?cmd=checkdomain

3. Anpassa registreringen

• På nästa sida har du möjligheten att göra anpassningar. Under ”Ändra konfiguration” kan du välja om du vill använda egna namnservrar brevid ”Jag vill använda mina namnservrar”. Detta kan vara användningsbar om du redan vet om att du vill använda en 3:e part namnserver så som Cloudflare. Använd detta alternativ endast om du vet vad detta innebär.
  • För de flesta användare rekommenderas våra standardinställningar med våra namnservrar och DNS-tjänst. I detta fallet behöver du inte göra några anpassningar. Det går alltid att ändra namnservrar senare.
  • Klicka på ”Fortsätt”.
Skärmdump för beställningsformulär, "Konfigurera domän"

4. Fyll i dina uppgifter

På den sista sidan behöver du välja betalningsmetod. Du kommer att få en faktura skickad till dig i PDF format senare och det går alltid att ändra betalningsmetod.

När du har valt betalningsmetod behöver du ange dina personliga uppgifter för domänregistrering och fakturering. Detta inkluderar namn, adress, telefonnummer och e-postadress.

Sista steget vid köp av domännamn

5. Granska och acceptera villkoren

6. Bekräfta och betala

• När du har godkänt villkoren, klicka på ”Slutför beställning” för att skicka din beställning till oss.

7. Bekräftelse

• Efter genomförd betalning får du en bekräftelse via e-post om att ditt domännamn har registrerats, med information om hur du hanterar det.

Observera: Registrering av domännamn är beroende av tillgänglighet och överensstämmelse med Internetstiftelsens regler. Det kan ta några timmar innan ditt nya domännamn är fullt aktiverat och synligt på internet.