Hantering av namnservrar

Namnservrar är en fundamental del av hur Internet fungerar och är nödvändiga för att dirigera trafik till din webbplats. Här är processen för att hantera dina namnservrar hos oss:

  1. Logga in på kundportalen: Besök vår kundportal och logga in med dina inloggningsuppgifter.
  2. Navigera till domäninställningarna: När du är inloggad, klicka på Tjänster > Domäner i huvudmenyn.
  3. Välj din domän: Hitta och klicka på domänen vars namnservrar du vill ändra.
  4. Ändra namnservrar: På nästa sida, leta efter avsnittet ”Namnservrar” (Det är en blå klickbar länk). Klicka på ”Namnservrar” för att ändra dina nuvarande namnservrar. På denna sida får du möjligheten att välja "Våra namnservrar" eller "Anpassad"
  5. Ange dina nya namnservrar: Om du väljer "Anpassad" för du möjligheten att ange dina nya namnservrar i de angivna fälten. Observera att du behöver minst två namnservrar för att din domän ska fungera korrekt.
  6. Spara ändringar: Klicka på ”Spara ändringar” för att tillämpa dina ändringar. Observera att ändringar i namnservrar kan ta upp till 24-48 timmar att sprida över hela Internet, beroende på din tidigare DNS-konfiguration.
  7. Bekräftelse: När dina ändringar har sparats kommer du att få en bekräftelse om ändringen blev slutförd korrekt. Om det blir något fel kommer även detta att visas.

Observera att ändring av namnservrar kan påverka alla tjänster som är kopplade till din domän, inklusive webbplats, e-post och eventuella underdomäner. Du bör alltid försäkra dig om att du förstår konsekvenserna innan du gör ändringar i dina namnservrar.

För mer information, tveka inte att kontakta oss via e-post eller röstsamtal. Vi är här för att hjälpa till med alla frågor du kan ha om att hantera dina namnservrar!


Hjälpte den här artikeln?

mood_bad Ogilla 11
mood Gilla 2
visibility Visningar: 445