Överlåtelse av Domännamn

Överlåtelse av ett domännamn innebär att ägandet och kontrollen över domännamnet överförs till en ny ägare. Här är vår process:

  1. Auktorisering av befintlig ägare: Den nuvarande ägaren loggar in på sitt kundkonto och auktoriserar sig med sitt lösenord och vald 2FA-metod, till exempel U2F Authentication eller Google Authenticator.
  2. Påbörja överlåtelse: Den nuvarande ägaren väljer den domänen som ska överlåtas och navigerar till avsnittet ”Ändra ägare”. Där anger den nuvarande ägaren den nya ägarens e-postadress. För att inleda processen måste den nuvarande ägaren även bekräfta överlåtelsen genom att klicka på en länk som skickas till deras e-post.
  3. Nytt kundkonto för ny ägare: Om den nya ägaren inte redan har ett kundkonto hos oss, behöver de skapa ett. Under denna process kontrollerar vi att alla inmatade uppgifter är korrekta. Genom att skapa ett konto accepterar den nya ägaren våra användarvillkor samt Internetstiftelsens registreringsvillkor.
  4. Bekräftelse av ny ägare: Den nya ägaren måste logga in på sitt kundkonto, auktorisera sig med sitt lösenord och vald 2FA-metod, samt bekräfta att de vill ta emot domännamnet genom att klicka på en länk som skickas till deras e-post.
  5. Slutförande av överlåtelse: När den nya ägaren har bekräftat att de vill ta emot domännamnet, överförs det till deras kundkonto. De uppdaterade ägaruppgifterna synkroniseras med EPP inom någon dag.
  6. Bekräftelse av överlåtelse: När överlåtelsen är slutförd, skickar vårt system ut ett bekräftelsemeddelande till både den tidigare och den nya ägaren.

Observera att hela processen och alla händelser dokumenteras noggrant i vårt system. Som kund har du tillgång till denna dokumentation genom att klicka på ”Händelser” i kundportalen.

Om du har några frågor eller behöver mer information om processen för överlåtelse av domännamn, tveka inte att kontakta oss via e-post eller röstsamtal. Vi är här för att hjälpa till!
Se även https://attachments-us1-cloud-deskpro-com.s3.amazonaws.com/files/30005/2545/2544744GSAKKSSTKKGPHXC0-Informationsblad_oeverlatelser_registrant.pdf för mer information


Hjälpte den här artikeln?

mood_bad Ogilla 6
mood Gilla 4
visibility Visningar: 415