Byte av Registrar

Byte av registrar innebär att flytta ditt domännamn från din nuvarande registrar till en ny. För att flytta ditt domännamn till oss, följ dessa steg:

 1. Begär en överföringskod: Kontakta din nuvarande registrar och begär en överföringskod (även känd som en EPP-kod eller en AUTH-kod). Den här koden är nödvändig för att säkerställa att du har behörighet att flytta domännamnet.
 2. Initiera överföringen: Besök vår domänöverföringssida på https://min.hostup.se/checkdomain/domaner/#transfer. Här kan du ange domännamnet och överföringskoden i de angivna fälten. Om du inte redan har ett konto hos oss, kommer du att ges möjlighet att skapa ett under denna process.
 3. Överföringens status: När överföringen har initierats kommer vi att bearbeta den mot EPP-servern. Om överföringen lyckas kommer vi att skicka ett bekräftelsemeddelande till den e-postadress du angav under registreringen. Om överföringen misslyckas, till exempel på grund av en felaktig EPP- eller AUTH-kod, kommer vi att skicka ett meddelande om detta. Du kommer då att ha möjlighet att ange en ny kod i kundportalen.

För att flytta ditt domännamn från oss, följ dessa steg:

 1. Besök kundportalen och logga in med dina inloggningsuppgifter.
  b. När du har loggat in, tryck på det domännamn du önskar förnya under ”Domäner” i huvudmenyn.
  c. På nästa sida, klicka på ”Auktoriseringskod / EPP-kod”.
  d. Tryck sedan på "Begär Auktoriseringskod / EPP-kod". När du har gjort detta kommer en kod för överföring att visas.
 2. När du har fått din överföringskod, vänligen arbeta med din nya registrator för att slutföra överföringen framgångsrikt.

Om du har några frågor eller behöver hjälp med att byta registrar, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa till!


Hjälpte den här artikeln?

mood_bad Ogilla 2
mood Gilla 1
visibility Visningar: 260