Flytt av domännamn

Instruktion för hur du kan flytta ditt nuvarande domännamn till HostUp från en annan registrar, eller från HostUp till en annan registrar.

Flytta ditt domännamn till oss

Steg 1: Begär en överföringskod

• Begär ut kod från nuvarande registrar: Logga in till din nuvarande registrar eller kontakta deras kundtjänst och begär en överföringskod, även känd som EPP-kod eller authentiseringskod. Denna kod är ett lösenord som bevisar din behörighet att flytta domännamnet.

Steg 2: Initiera överföringen

• Besök vår överföringssida: Gå till vår domänöverföringssida. Tryck på länken ”Flytta den till oss här” enligt bilden nedan:
  • Ange domännamn: Skriv in domännamnet du vill flytta. Tryck sedan på ”Överför”. Om du vill flytta mer än en domän, upprepa denna process för samtliga domännamn.
  • Beställ valda domäner: Tryck på Beställ valda domäner knappen längst ner till höger.
Skärmdump för https://min.hostup.se/?cmd=checkdomain

Steg 3: Anpassa överföringen

• Fyll i EPP-kod: På nästa sida behöver du fylla i överföringskoden som du begärde ut från din nuvarande registrar.
  • Här har du också möjligheten att göra anpassningar. Under ”Ändra konfiguration” kan du välja om du vill använda egna namnservrar brevid ”Jag vill använda mina namnservrar”. Som standard vid överföring så ändrar vårt system namnservrar till våra namnservrar, men om du redan använder en 3:e part namnserver som Cloudflare vilket inte slutar fungera när du har gjort överföringen behöver du skriva in den här.
  • För de flesta användare rekommenderas våra standardinställningar med våra namnservrar och DNS-tjänst. I detta fallet behöver du inte göra några anpassningar. Det går alltid att ändra namnservrar senare.
  • Klicka på ”Fortsätt”.

Steg 4: Fyll i dina kontaktuppgifter

På den sista sidan behöver du välja betalningsmetod. För .se och .nu domäner kostar det inget att utföra en överföring.

När du har valt framtida betalningsmetod behöver du ange dina kontaktuppgifter för domänregistrering och fakturering. Detta inkluderar namn, adress, telefonnummer och e-postadress.

Flytta ditt domännamn från oss

Steg 1: Logga in på kundportalen

• Kundportalen: Besök vår kundportal och logga in med dina inloggningsuppgifter.

Steg 2: Begär överföringskod

• Välj Domännamn: När du är inloggad, gå till ”Domäner” i huvudmenyn och välj det domännamn du vill flytta.
  • Auktoriseringskod/EPP-kod: Klicka på ”Auktoriseringskod / EPP-kod” på vänster sida.
  • Begär Kod: Tryck på ”Begär Auktoriseringskod / EPP-kod”. En kod för överföring kommer att visas och är redo att användas.

Steg 3: Slutför överföringen

• Sammarbeta med din nya registrar: Med överföringskoden i hand, sammarbeta tillsammans med din nya registrar för att slutföra processen. Det är den nya registraren som begär flytt av domänen.

Viktiga Notiser:

• Tid och planering: överföring av .se och .nu domäner sker direkt. För övriga gTLD som .com kan det ta upp till 5 dagar, så planera processen väl i förväg.
  • Uppdatera kontaktinformation: Innan du påbörjar överföringsprocessen, se till att din kontaktinformation är uppdaterad hos både den nuvarande och den nya registraren.
  • Behåll namnservrar: Under hela processen, behåll kontrollen över ditt domännamn och dess inställningar för att undvika avbrott i tjänsten. Om du domänen byter namnservrar se till att kopiera över alla DNS poster du vill ha kvar.