Hantering av DS-poster

DS-poster, eller Delegation Signer-poster, är en viktig del av DNSSEC, som hjälper till att skydda mot vissa typer av attacker mot DNS-systemet. För att hantera DS-poster med oss, följ dessa steg:

  1. Logga in på ditt konto: Logga in på ditt konto hos oss genom att besöka https://min.hostup.se/login.
  2. Navigera till domännamnet: I ditt kundportal, navigera till listan över dina domännamn. Klicka på det specifika domännamnet som du vill hantera DS-poster för.
  3. Aktivera DNSSEC: Om du använder våra namnservrar aktiverar vi DNSSEC automatiskt åt dig. Du kan kontrollera och ändra DNSSEC-statusen för ditt domännamn genom att klicka på ”Hantera DNSSEC” i DNS hanteraren. Här kan du enkelt aktivera eller inaktivera DNSSEC med ett klick på en knapp.
  4. Hantera DS-poster: Om du behöver hantera DS-poster manuellt, kan du göra det på sidan för DNSSEC-inställningar. Här kan du lägga till, redigera eller ta bort DS-poster.
  5. Ange DS-postinformation: För att lägga till en DS-post, behöver du ange nödvändig information som Key Tag, Algorithm, Digest Type och Digest. Dessa uppgifter bör ges till dig av din DNSSEC-leverantör.
  6. Spara ändringar: När du har lagt till eller ändrat en DS-post, glöm inte att spara dina ändringar. Ändringarna kommer att slå igenom på EPP-servern inom kort tid.

Observera att felaktig hantering av DS-poster kan leda till problem med din domäns upplösning, så var försiktig och dubbelkolla alltid din information.

Om du har några frågor eller behöver hjälp med att hantera DS-poster, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa till!


Hjälpte den här artikeln?

mood_bad Ogilla 2
mood Gilla 0
visibility Visningar: 256