Avregistrering av domännamn

Om du vill avregistrera ditt domännamn direkt och inte låta det löpa ut av sig kan du avregistrera det.

Om du inte längre vill ha kvar ett domännamn räcker det med att stänga av automatisk förnyelse och sedan låta domännamnet löpa ut av sig själv. Men om du vill avregistrera ett domännamn innan det går ut kan du följa denna guide:

Steg 1: Logga in på ditt donto

• Åtkomst till ditt konto: Först och främst, besök vår kundzon och logga in på ditt konto.

Steg 2: Navigera till dina domäner

• Hitta ”Domäner”: När du är inloggad, navigera till avsnittet ”Tjänster > Domäner” i huvudmenyn. Här hittar du en översikt av alla domännamn som är registrerade under ditt konto.

Steg 3: Välj eomän för avregistrering

• Välj rätt domän: Bläddra igenom din lista av domäner och identifiera det specifika domännamnet som du önskar avregistrera. Var uppmärksam på att välja rätt domän för att undvika att du råkar avregistrera fel domännamn. Om du skulle råka göra det, kontakta vår kundtjänst så åtgärdar vi problemet.

Steg 4: Begär avregistrering

• Initiera avregistrering: När du har valt domänen, tryck på ”begär annullering” på vänster sida.
  • Välj när den ska avregistreras: På nästa sida får du möjligheten att välja mellan två alternativ.
    • 1. Omeddelbar avregistrering. Med detta alternativ så begärs avregistrering omedelbart och din domän kommer att sluta fungera på internet inom 2 timmar.
    • 2. Avregistrering vid utgångsdatumet. Med detta alternativ så kommer avregistrering för din domän att begäras när den går ut.
  • Bekräftelse av avregistrering: När du har begärt avregistrering kommer du få ett e-postmeddelande skickat vilket bekräftar din begäran.