1. Skaffa SSL Certifikat

För att du ska besöka din hemsida via https, och inte få några varningar behöver du ha ett SSL certifikat som din webbläsare kan lita på. Ett bra sådant är Let's encrypt SSL.

Allt detta sker i webbhotell kontrollpanelen. Du hittar inloggningsuppgifterna i din mejl med ämnet "Kom igång med ditt webbhotell".

Det första du behöver göra att att navigera till Web > SSL Certificates. Alternativt kan du bara söka efter SSL, och allt annat du letar efter via sökrutan.

Om du redan har ett SSL certifikat installerat bör du se något likande

Då kan du såklart skippa denna guide

Så här installerar du ett SSL certifikat

1. Välj vilken domän du vill installera SSL certifikatet för.

2. Tryck på Add hostname

3. Acceptera sedan Let's encrypts användarvilkor och tryck på Generate & Install

Nu har du installerat ett Wildcard SSL certifikat som gäller på alla underdomäner och hela domänen. Certifikatet kommer att förnyas automatiskt så det är inget du behöver oroa dig för.

Det kommer ta ungefär 2 minuter innan du kan besöka din hemsida via https